Skip links

Novosti

Organizirali smo prvo izdanje Healthtech Adria Meetupa

Iza nas je prvi u nizu Healthtech Adria Meetup!
Pod organizacijskom palicom NetHub akceleratora i Medicinskog fakulteta u Splitu u četvrtak je u novootvorenom prostoru Centra za kliničke vještine na Medicinskom fakultetu u Splitu održano prvo izdanje Healthtech Adria Meetupa na temu razvoja zdravstvenog inovacijskog ekosustava.
Glavni cilj Meetupa, uz umrežavanje dionika healthtech zajednice, bio je informiranje o važnosti razvoja zdravstvenog inovacijskog ekosustava.

Zdravstveni sektor kao izazov i prilika: NetHub Research otkriva kako pretvoriti ideju u inovaciju i pokrenuti vlastiti biznis

Poduzetnici u zdravstvu pokretači su inovacija, čime doprinose boljoj dostupnosti zdravstvene skrbi te pronalaženju novih i poboljšanih načina informiranja, prevencije, dijagnosticiranja i liječenja bolesti. NetHub je prepoznao važnost suradnje istraživača i poslovnog sektora i kreirao specifične programe poduzetničke podrške, s ciljem stvaranja inovacijskog ekosustava u zdravstvu.

NetHub Research – program predakceleracije namijenjen istraživačima

Program predakceleracije NetHub Research pružit će individualiziranu podršku istraživačima u razvoju inovacija temeljenih na istraživanjima u području biomedicine i zdravstva s potencijalom za komercijalizaciju. Mentorski paket programa podrazumijeva podršku korisnicima u dizajniranju i provedbi istraživanja što između ostalog uključuje savjetodavne usluge te pristup širokoj mreži mentora i stručnjaka NetHub akceleratora.

Odabran pobjednički tim NetHub Validated programa

Veliko finale programa predakceleracije NetHub Validated održano je 7. veljače 2023. godine, u prostorijama NetHub akceleratora. Na Demo danu, tri poduzetnička tima predstavila su svoje inovacije stručnom žiriju i time obogatili inovacijski potencijal zdravstvenog sektora Jadranske Hrvatske. Kroz tromjesečni program, NetHub akcelerator pružio je podršku healthtech startupima provedbom individualiziranog mentorskog paketa.

Provedba NetHub Validated radionica u tijeku

Program predakceleracije NetHub Validated nadahnut je evolucijom zdravstvene skrbi i pokrenut željom da se inovacijama u području zdravstva poboljša pristup zdravstvenim podatcima. Za sudjelovanje u programu odabrana su tri tima koja će, uz podršku stručnjaka iz relevantnih područja, razvijati rješenja i tako odgovoriti na prepoznate izazove u području zdravstva. Područja unutar kojih su adresirani izazovi uključuju: sigurnost starije populacije i zdravstveni turizam.

NetHub Validated – program predakceleracije za startupe u zdravstvu

NetHub akcelerator pružit će podršku startup timovima u ranoj fazi razvoja u procesu od ideacije do validacije novih i postojećih disruptivnih poslovnih ideja i koncepata u području virtualne skrbi, daljinskog praćenja pacijenata i analize podataka u zdravstvu. Sustav zdravstva je složen, a za izgradnju uspješnog healthtech startupa potrebno je više od dobre ideje. Kroz tromjesečni program, pomoći ćemo startup timovima izradom i provedbom individualiziranog mentorskog paketa i umrežavanjem s tehnološkim mentorima, pružateljima zdravstvene i socijalne skrbi, kao i njihovim korisnicima.Timovi će uroniti u svijet tehnologija u zdravstvu te uz ograničene resurse provjeriti koncept svojih healthtech inovacija u industrijski relevantnom okruženju i definirati daljnje korake u razvoju svojih startupa.

Poziv na Info dan NetHub Validated

Želite se baviti razvojem inovacija u zdravstvu? Prepoznali ste izazov koji ukazuje potrebu za inovativnim rješenjem? Tu smo da vam pružimo podršku!

Skip to content