Skip links

Novosti

Održano događanje „Od studenata do poduzetnika – Kako do uspješne karijere u HealthTechu“

Medicinski fakultet u Splitu, Studentski Poduzetnički Inkubator i NetHub poduzetnički akcelerator za razvoj tehnologija u zdravstvu, dana 4. studenog 2021. u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu održali su događanje „Od studenta do poduzetnika – Kako do uspješne karijere u HealthTechu“.

Glavni cilj događanja bio je upoznati prisutne studentice, studente, stručnjakinje i stručnjake u području poduzetništva, inovacija i zdravstva s razvojem tehnologija u zdravstvu te svim mogućnostima koje nudi HealthTech poduzetništvo.

Na početku događanja sudionicima se u ime Medicinskog fakulteta obratila prof. dr. sc. Katarina Vukojević, prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju, pozdravljajući ih i izražavajući iskrenu dobrodošlicu. Nakon što je predstavila projekt „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse na Medicinskom fakultetu u Splitu“, predstavnik NetHub poduzetničkog akceleratora za razvoj tehnologija u zdravstvu, Marko Mimica,  pojasnio je što sve pojam HealthTech podrazumijeva te posebno istaknuo važnost razvoja startupova u ovom sektoru. Potom je projektni koordinator Studentskog poduzetničkog inkubatora, Zvonimir Jukić prisutne upoznao s projektima i aktivnostima koje provodi Studentski poduzetnički inkubator, a posebno s pogodnostima koje za razvijanje studentskih inovacija pruža njegov tehnički opremljen co-working prostor. Svojim izlaganjem događanju je pridonijela i Ena Melvan, pobjednica druge generacije StartIT Akademije ICT županije te jedna od dobitnica ovogodišnjeg prestižnog Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti”. Sudionike je upoznala sa svojim startupom Metabelly te osnovnom startup terminologijom, razvojnim fazama, alatima i metodologijama za kreiranje i validiranje inovativnih ideja. Ova mlada poduzetnica podijelila je i svoje iskustvo sudjelovanja na ovogodišnjem natjecanju „Get in the Ring“ Studentskog poduzetničkog inkubatora, na kojem je za osvojeno drugo mjesto dobila 70 tisuća kuna.

Događanje je u ime domaćina zatvorila prof. dr. sc. Katarina Vukojević, zahvaljujući pritom svima koji su svojim dolaskom uveličali događanje i pridonijeli poticanju mladih na ulazak u svijet poduzetništva. Istaknula je kako se nada da će upravo ovakve inicijative potaknuti studentice i studente da prepoznaju velike mogućnosti koje pruža HealthTech i usmjere se prema kreativnoj i isplativoj karijeri upravo u njemu, sektoru sadašnjosti i budućnosti.

Skip to content