Skip links

Novosti

Sudjelovali smo na radionici implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika

Od 25. do 29. listopada 2021. godine u Poreču su održane radionice implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika početnika za više od 70 predstavnika poduzetničkih potpornih institucija (PPI), članova udruge Mreža poduzetničkih potpornih institucija – Mreža BOND. Radionice su zajedno organizirali Mreža BOND i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), a temeljile su se na Priručniku o savjetovanju poduzetnika početnika razvijenim od 2017. do 2019. godine u prvoj fazi projekta „Razvoj Mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)” sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Porečke radionice su održane u okviru druge faze ranije spomenutog projekta čiji je opći cilj pridonijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnog poduzetničkog okruženja u Republici Hrvatskoj kako bi se osigurao stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Radionice su tematski bile podijeljene na osam modula: Poduzetnik i ideja, Istraživanje tržišta, Od ideje do tržišta, Marketing i prodaja, Financijsko planiranje i upravljanje, Zakonski okvir i Poslovne operacije i aktivnosti, a vodili su ih stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u poduzetništvu i radu s poduzetnicima.

Do kraja ove godine planirane su tematske radionice iz nekoliko različitih područja koje će biti raspoređene prema regijama i održane u različitim hrvatskim gradovima.

Skip to content