Skip links

Novosti

Odabran pobjednički tim NetHub Validated programa

Veliko finale programa predakceleracije NetHub Validated održano je 7. veljače 2023. godine, u prostorijama NetHub akceleratora. Na Demo danu, tri poduzetnička tima predstavila su svoje inovacije stručnom žiriju i time obogatili inovacijski potencijal zdravstvenog sektora Jadranske Hrvatske.

Kroz tromjesečni program, NetHub akcelerator pružio je podršku healthtech startupima provedbom individualiziranog mentorskog paketa koji je uključivao umrežavanje s tehnološkim mentorima te pružateljima zdravstvene i socijalne skrbi i njihovim korisnicima.

Na samom početku događanja, timovima, žiriju i okupljenoj publici obratila se moderatorica programa – Mihaela Papić. Nakon uvodnog pozdrava, Tea Labetić iz NetHub akceleratora predstavila je cilj i koncept programa NetHub Validated, naglasila ključne koristi inovacija u zdravstvu te prezentirala korake u provedbi radionica unutar programa.

U posljednja tri mjeseca provedene su četiri radionice – imerzija, ideacija, prototipiranje i naposlijetku – testiranje s korisnicima. Implementacijom design thinking i lean startup pristupa, odnosno stavljanjem krajnjeg korisnika u središte procesa, timovi su razvili inovativne poslovne ideje u područjima virtualne skrbi, daljinskog praćenja pacijenata i analize podataka u zdravstvu.

Na Demo danu timovi su, u formi pitch prezentacije predstavili svoju ideju žiriju kojeg su činili stručnjaci iz različitih područja: Damir Brčić (koordinator projekta ICT županija i direktor društva Digitalna Dalmacija), prof. dr. sc. Katarina Vukojević (prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju na Medicinskom fakultetu u Splitu) i Vlado Slišković (suosnivač i financijski direktor u biotehnološkom spinoffu Apiotix Technologies).

Najuspješnijim timom proglašen je Waveformstartup čiji proizvod predstavlja softversko rješenje s pratećim nosivim uređajem temeljeno na senzornoj tehnologiji i Internetu stvari, namijenjeno starijoj populaciji i njihovim pružateljima skrbi. Osmišljeno rješenje zasigurno će pridonijeti sigurnosti starije populacije i olakšati svakodnevni život i redovitu skrb, kako starijima, tako i njihovim bližnjima.

Drugo mjesto osvojio je Hotel’s Touch startup fokusiran na razvoj inovativne platforme bazirane na umjetnoj inteligenciji koja turistima nakon odabira vrste zdravstvene usluge nudi personaliziranu turističku ponudu. Poticanjem prilagodbe zdravstvenog sektora tehnološkim promjenama i dinamičkim uvjetima na tržištu, digitalna platforma donijet će napredak turističkom i zdravstvenom sektoru.

Treće mjesto osvojio je MetaBelly startup s idejom digitalnog rješenja koje pruža podršku u izboru restorana prema zdravstvenom stanju i preferencijama korisnika. Osim navedenog, inovativni proizvod nudi edukativne sadržaje orijentirane na vrstu prehrane, nutricionističko savjetovanje te analizu crijevnog mikrobioma.

Na samom kraju, poduzetnici su istaknuli veliko zadovoljstvo sudjelovanjem u programu predakceleracije, s naglaskom na stečena nova iskustva i vještine te prilike koje im umrežavanje kroz NetHub Validated može donijeti u budućnosti.

Za kraj donosimo djelić atmosfere s Demo dana:


Skip to content