Skip links

Novosti

Sudjelovali smo na 7. međunarodnom festivalu inovacija GIANT Health Event

Od 30. studenoga do 1. prosinca 2021. u Londonu je održan 7. međunarodni festival inovacija u području tehnologija u zdravstvu – GIANT (Global Innovation and New Technology) Health Event. Osnovano od strane uspješnog serijskog poduzetnika Barry Shriera, ovo najveće i najznačajnije europsko događanje u području digitalnog zdravstva već sedam godina predstavlja nezaobilazan festival inovacija s više od 25 konferencija, 450 govornika te brojnih radionica i startup natjecanja. Njegov glavni cilj je povezati vodeće healthtech poduzetnike i promovirati sektorske inovacije za unaprjeđenje zdravlja i dobrobiti ljudi.

GIANT Health inovacijski je usmjerena globalna poslovna zajednica od gotovo 200 tisuća korisnika iz područja zdravstva, digitalne tehnologije i inovacija, među kojima je i naš NetHub poduzetnički akcelerator. Na GIANT festivalu predstavnik NetHub poduzetničkog akceleratora za razvoj tehnologija u zdravstvu, Marko Mimica, te stručnjak u području senzorskih tehnologija i sustava, izv. prof. dr. sc. Petar Šolić, posebnu pažnju posvetili su Wayra UK demo danu i međunarodnom natjecanju startupa – Beanstalks Pitching. Tijekom Wayra UK demo dana predstavljano je šest međunarodnih startupa i scaleupa, koji su sudionike upoznali sa svojim inovativnim rješenjima za poboljšanje zdravstvene skrbi za pacijente. Svojim izlaganjem pridonio je i izvršni direktor digitalnog ekosustava GE Healthcare, Jan Beger, koji je sudionike upoznao sa ciljem osnivanja, misijom, vizijom i izazovima prve skupine korisnika njegovog poduzetničkog akceleratora Edison™ Accelerator. U sklopu međunarodnog natjecanja Beanstalks Pitching, 11 startupova iz područja digitalnog zdravstva je u svega 10 minuta predstavilo svoje inovativne ideje, a pobijedio je Sano Genetics, posvećen ubrzanju razvoja personalizirane medicine.

Sudjelovanje na GIANT Health Event festivalu u području tehnologija u zdravstvu, omogućilo je uvid u svjetska tržišta i trendove, najnovije tehnologije i inovativna rješenja, ali i razmjenu kreativnih ideja te pronalazak partnera za nove poslovne prilike.

Skip to content